HFS 2014-2020
LEADER HELYI FELHÍVÁSOK

 
IRODA NYITVATARTÁSA:
 
Hétfő: 7.30 – 16.00
Kedd: 7.30 – 16.00
Szerda: 7.30 – 16.00
Csütörtök: 7.30 – 16.00
Péntek: 7.30 – 14.00
 
Fax szám: 37/ 551-005

 

 Kedves Látogató!  
 

Tisztelettel köszöntöm a Dél-Mátra Közhasznú Egyesület honlapján!

Örömömre szolgál, hogy ilyen módon tudunk találkozni!

 
Abasár, Adács, Atkár, Detk, Domoszló, Gyöngyöshalász, Gyöngyöspata, Gyöngyössolymos, Gyöngyöstarján, Gyöngyösoroszi, Halmajugra, Karácsond, Kisnána, Ludas, Markaz, Mátraszentimre, Nagyréde, Nagyfüged, Pálosvörösmart, Szücsi, Vámosgyörk, Vécs, Visonta, Visznek, községek alkotják az egyesületet.
 
Alapító tagjaink között ott vannak önkormányzatok, kisebbségi önkormányzatok, egyházi szervezetek, civil szervezetek, vállalkozók, magánszemélyek. Kérem ne vegye időpocsékolásnak, ha nagyon röviden kitérek arra, hogy mi is volt az előzménye annak, hogy ilyen formában is össze tudott fogni itt a Mátra térségében ez a 24 község.  
 
A korábbi LEADER+ programban sikeresen tudott együttműködni 11 település, akik megteremtették annak lehetőségét, hogy a gyöngyösi statisztikai kistérség többi települése is alapító tagként hozza létre azt az egyesületet amelynek feladata a térségben a vidékfejlesztési feladatok koordinálása, levezénylése. Településeinknek sikerült egy olyan példaértékű összefogás eredményeképpen létrehozni ezt az egyesületet, amely méltán bízhat annak a Vidékfejlesztési Stratégiának a sikeres végrehajtásában, amelyet több mint egy éves tervezői, előkészítői munka eredményeképpen elfogadtak, és alkalmasnak találtak arra, hogy ennek alapján vidékfejlesztési projektek valósuljanak meg településeinken a 2013-ig tartó időszakban.  
 
Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program részeként mintegy 1,5 milliárd Ft felhasználását terveztük meg erre az időszakra, a program III. és IV. tengelyeinek keretén belül.  Régóta dédelgetett álmunk valósult meg, amelynek sikere érdekében nagyon sokat tettek a települések Képviselőtestületei, jegyzők és a polgármesterek, és mindazon személyek, akik tagjai az egyesületnek. De ki kell hangsúlyozni, hogy nem csak a tagok profitálhatnak majd ezeknek a lehetőségeknek a kapcsán, hanem mindenki, akik a településeinken él és dolgozik. Minden vállalkozó, egyházközség, magánszemély, civil szervezet és önkormányzat megfogalmazhatja, és eséllyel pályázhat elképzelései megvalósítására, amennyiben megfelel a szigorú szabályoknak, a pályázati feltételeknek.
 
 Várunk olyan kérelmeket, amelyek hozzájárulnak településeink fejlődéséhez. Bízunk abban, hogy a sok előkészítő munka meghozza gyümölcsét és teljesülnek elképzeléseink, miszerint fejlődő gazdaság, élhető környezet, és megőrzött hagyományok jellemzik majd településeinket.  
 

Az Egyesület munkaszervezetének munkatársai szívesen segítenek kérdéseik megválaszolásában, kérem Önöket, hogy kérelmeiket rajtunk keresztül juttassák el, adják be elbírálásra. Kérem, kísérje figyelemmel honlapunkat, ahol igyekszünk egyrészt mindenki számára bemutatni múltunkat, tájékoztatást adni jelenünkről, és megismertetni az érdeklődőket terveinkkel, amelyekkel a településeink fejlődését szeretnénk segíteni.
 
Meg kell köszönnöm mindenkinek a segítségét, akik tettek azért, hogy ez az összefogás sikeresen létrejöhetett.  Remélem, hogy ez az oldal sok hasznos ismeretet fog megosztani Önnel a településeinkről, magáról a rendszerről.  
 
 Kellemes barangolást kívánok Önöknek, ezen az újonnan elkészített és folyamatosan bővülő, reményeink szerint mindig naprakész honlapon.  

 


 Gyöngyösoroszi, 2010. december 9.   

 

Üdvözlettel:                                                              

 

   Vernyihel Lívia

  Gyöngyösoroszi polgármestere